Tromjesečna obustava plaćanja poreskih obaveza

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada donijela odluku da se do 30. juna obustavi plaćanje obaveza po osnovu poreza na dobit i sve naknade koje proističu iz završnog računa.

Svi privredni subjekti koji traže ovu olakšicu moraju podnijeti Poreskoj upravi pisanu izjavu i da dobiju od nje odobrenje – rekao je Višković.

Premijer Srpske je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Vlada odlučila da se na tri mjeseca prolongiraju obaveze privrednih subjekata prema IRB-a.

Ovdje je riječ o direktnim plasmanima IRB-a do 2015. godine, ali i sredstvima koja su išla preko poslovnih banaka – rekao je Višković.

Donesena je odluka da se članovi Vlade odreknu 50 odsto ličnih primanja za mart, a sredstva će biti uplaćena u Fond solidarnosti – rekao je on.

Донијели смо одлуку да ће се сви чланови Владе одрећи 50 одсто својих примања за март, која ће се уплатити у Фонд солидарности – предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Posted by Влада Републике Српске on Četvrtak, 26. March 2020.

Višković je pozvao i sve zaposlene u javnom sektoru, osim zaposlenih u zdravstvu, da se na osnovu dobrovoljnosti odreknu dijela plate koji će biti uplaćen u Fond solidarnosti.

On je predložio da se radnici koji imaju primanja do 1.000 KM odreknu pet odsto neto plate, a oni koji imaju platu više od 1.000 KM da izdvoje 10 odsto.

Moramo pokazati solidarnost prema radnicima u realnom sektoru i sredstva prikupljena u Fond solidarnosti biće iskorištena za pomoć njima – rekao je predsjednik Vlade Srpske.

On je naveo da se veoma aktivno radi na formiranju fonda za pomoć privredi.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2