Tromjesečna obustava plaćanja poreskih obaveza

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada donijela odluku da se do 30. juna obustavi plaćanje obaveza po osnovu poreza na dobit i sve naknade koje proističu iz završnog računa.

Svi privredni subjekti koji traže ovu olakšicu moraju podnijeti Poreskoj upravi pisanu izjavu i da dobiju od nje odobrenje – rekao je Višković.

Premijer Srpske je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Vlada odlučila da se na tri mjeseca prolongiraju obaveze privrednih subjekata prema IRB-a.

Ovdje je riječ o direktnim plasmanima IRB-a do 2015. godine, ali i sredstvima koja su išla preko poslovnih banaka – rekao je Višković.

Donesena je odluka da se članovi Vlade odreknu 50 odsto ličnih primanja za mart, a sredstva će biti uplaćena u Fond solidarnosti – rekao je on.

Донијели смо одлуку да ће се сви чланови Владе одрећи 50 одсто својих примања за март, која ће се уплатити у Фонд солидарности – предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Posted by Влада Републике Српске on Četvrtak, 26. March 2020.

Višković je pozvao i sve zaposlene u javnom sektoru, osim zaposlenih u zdravstvu, da se na osnovu dobrovoljnosti odreknu dijela plate koji će biti uplaćen u Fond solidarnosti.

On je predložio da se radnici koji imaju primanja do 1.000 KM odreknu pet odsto neto plate, a oni koji imaju platu više od 1.000 KM da izdvoje 10 odsto.

Moramo pokazati solidarnost prema radnicima u realnom sektoru i sredstva prikupljena u Fond solidarnosti biće iskorištena za pomoć njima – rekao je predsjednik Vlade Srpske.

On je naveo da se veoma aktivno radi na formiranju fonda za pomoć privredi.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider