Trka od 27 kilometara za 27 godina Srpske

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Foto izvor: srna

Članovi Atletsko-rekreativnog kluba Modriča danas su trčali 27 kilometara lokalnim ulicama, povodom Dana i 27 godina od osnivanja Republike Srpske.

Inicijator trke i predsjednik ovog kluba Danilo Vasiljević rekao je Srni da staza simbolizuje 27 godina postojanja Republike Srpske.

“Cilj trke je da se obilježi 9. januar – Dan Republike, te promoviše sport, posebno atletika u Modriči i Repbulici Srpskoj”, istakao je Vasiljević.

On je naglasio da je ovogodišnja trka druga koju organizuju povodom Dana Republike.

“Start i cilj trke, koja je održana na gradskim i ulicama prigradskog izbjegličkog naselja Modriča Tri, bili su na Trgu Doktor Milan Jelić. Trčalo je osam članova kluba i građana. Trka je zbog hladnog vremena i klizave staze trajala više od tri sata”, naveo je Vasiljević.

Među atletičarima bila je i Tanja Prnjić /30/, diplomirani ekonomista iz Modriče.

“Ovo je skroman poklon Repbulici Srpskoj za njen 27. rođendan”, rekla je Prnjićeva.

Ona je naglasila da se dugo rekreativno bavi atletikom, te da od prošle godine učestvuje i na takmičenjima polumaratonaca u BiH i Srbiji.

Prnjićeva kaže da je današnjom trkom označen početak priprema u 2019. godini i priprema za maratone i polumaratone na kojima će kao član modričkog atletskog kluba učestvovati.

Foto: SRNA

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider