TORS na sajmu u Berlinu

Izvor: turizamrs

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Republika Srpska

Turistička organizacija RS je u sklopu svoji redovnih aktivnosti i ciljeva razvoja i unapređenja turističke ponude, učestvovala od 09. do 13. marta 2016. godine na 50-om, jubilarnom, Međunarodnom sajamu turizma „ITB Berlin 2016“. 

Na prostoru od 160 000 m² predstavljena je turistička ponuda 5 kontinenata, 180 zemalja i regiona iz cijelog svijeta, sa preko 11.000  izlagača. Sajam je posjetilo oko 180.000 posjetilaca, od toga 115.000 poslovnih posjetilaca, što najbolje govori o veličini i značaju ove sajamske manifestacije. Ove godine zemlja partner su bili Maldivi.

Turistička organizacija Republike Srpske je uzela direktno učešće na štandu turistčke agencije „Fortuna Tours“ iz Mostara. Na sajmu ITB Berlin predstavljena je sveukupna turistička ponuda Republike Srpske: destinacije aktivnog odmora, city break ture, ponudu kratkih odmora sa obilascima kulturno-istorijskih znamenitosti, ponude naših nacionalnih parkova, atraktivne manifestacije za mlade  koje su zastupljene u ljetnim mjesecima, ponudu banjskog turizma, sa naglaskom na „Banju Vrućicu“, te druge sadržaje koje su atraktivne za područje Hercegovine, Trebinje te Višegrad sa Andrićgradom. Ispred hotelijera direktno učešće su uzeli hoteli „Zepter“ grupe i to „ Palace“ iz Banje Luke i „Zepter Hotel“ iz Kozarske Dubice.

Dana 10.03.2016. godine ambasador Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj Nj.E. gdin Željko Janjetović posjetio je štand na kojem su izlagači iz Bosne i Hercegovine. Ambasador Janjetović je sa predstavnicima BiH na sajmu ITB razgovarao o unapređenju turističke saradnje BiH i SR Njemačke.

 

U sklopu nastupa na ITB 2016. TORS je učestvovala je na privrednoj manifestaciji „Dunavski salon 2016″, koja je po četvrti put organizovana u Berlinu. Manifestacija je održana u četvrtak (10. mart 2016. godine) u prostorijama Privrednog predstavništva njemačke pokrajine Baden-Virtemberg, s ciljem turističke promocije zemalja Dunavske regije, u vrijeme održavanja najvećeg sajma turizma u svijetu – „ITB sajma“.

Osim BiH, na „Dunavskom salonu“ su se različitim sadržajem predstavile zemlje Dunavske regije – Austrija, Bugarska, Crna Gora, Češka, Mađarska, Moldavija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina, pokrajina Baden-Virtemberg, kao i organizacije „Danube Competence Center“, „Donauburo Ulm“ i „Deutsche Donau“. Bogato opremljenom štandu BiH, na kojem su bili izloženi turistički prospekti, brošure, brend proizvodi, te hrana i pića, posjetio je i Dr Klaus-Peter Klostermajer, domaćin večeri i glavni ministar u vladi pokrajine Baden-Virtemberg, te tur operateri iz Njemačke, Austrije i Holandije i Ukrajine.

Učešće BiH sa zemljama članicama EU i zemljama kandidatima za članstvo, na manifestaciji koja je organizovana na inicijativu najrazvijenije njemačke pokrajine, bila je dobra prilika da se BiH predstavi kao zemlja čija je perspektiva evropski put do njenog konačnog uključenja u EU. Zemlja partner ovogodišnje manifestacije bila je Srbija.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider