Srebrenica: Pronađen arsenal oružja, osumnjičeni uhapšen

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 months u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Srebrenička policija uhapsila je lice iz Srebrenice čiji su inicijali I.S, nakon što je pretresom objekata koje koristi pronašla arsenal oružja.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici, policija je pretresom objekata koje koristi osumnjičeni pronašla i oduzela puškomitraljez, dva ručna bacača, 21 ručnu bombu, tromblonske mine, veću količinu kapisli i detonatora sa žicama, više od 3.700 komada municije različitog kalibra i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prethodno su policijski službenici postupili po prijavi od ponedjeljka, 17. avgusta, da u srebreničkom mjestu Sase lice I.S. prijeti upotrebom oružja prijavitelju i uhapsili lice I.S, koje im je tada dobrovoljno predalo lovačku pušku sa pripadajućom municijom.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider