Srbija će subvencionisati privrednike u Srpskoj

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Mrkonjić Gradu da je na sastanku sa zvaničnicima Srpske, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i opštinskim rukovodstvom, dogovorena dodatna, konkretna podrška privredi Republike Srpske.

Dogovorili smo se da, posredstvom Vlade Republike Srpske, posebno subvencionišemo privrednike u Srpskoj, jer želimo da podstaknenmo opstanak našeg naroda na ognjištima i razvoj Republike Srpske – istakao je Vučić.

Vučić je podsjetio da će Srbija izdvojiti 300.000 KM za Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu, te 200.000 za Dom zdravlja.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović istakla je da je na sastanku sa Vučićem razgovarano o praktičnim rješenjima za probleme sa kojima se građani ove opštine suočavaju.

Cvijanovićeva je istakla da se Republika Srpska oslanja na Srbiju, koja raspolaže svim razvojnim mehanizmima i ima volju i želju da pomogne Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je Vučiću za podršku Srpskoj, ističući da je Srbija podržala brojne projekte.

Nastavićemo dalje, idemo u Drvar gdje otvaramo pogon fabrike Јumko – naveo je Dodik i dodao da je i današnja posjeta kontinuitet dobrih odnosa Srpske i Srbije.

Načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić rekla je da je predsjednik Srbije obećao pomoć Domu zdravlja i školama u ovoj opštini.

Ona je navela da je Vučiću dodijeljena Povelja opštine.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider