Rođene prve bebe u Srpskoj u novoj godini

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Prva beba rođena u 2020. godini u Bijeljini je djevojčica koja je rođena minut nakon ponoći, rečeno je Srni u bijeljinskom porodilištu.

Djevojčicu tešku tri kilograma i 980 grama u novogodišnjoj noći na svijet je donijela Ljiljana Marić.

U novogodišnjoj noći u ovom gradu rođeno je ukupno osam beba – pet dječaka i tri djevojčice.

Bijeljina je u 2019. godini bila druga u Republici Srpskoj po broju rođenih beba, ukupno 790.

U Zvorniku je u isto vrijeme, u jedan minut nakon ponoći rođena prva beba – dječak kojeg je na svijet donijela majka Tanja Prodanović.

Tradicionalno, prvu bebu rođenu u novoj godini zlatnikom će darivati izaslanik predsjednice Republike Željke Cvijanović.

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu prva beba rođena u ovoj godini je djevojčica, potvrđeno je Srni iz ove medicinske ustanove.

Beba je rođena u 6.18 časova. Majka djevojčice, teške dva kilograma i 650 grama i duge 51 centimetar, jeste Јelena Milović iz Istočne Ilidže, kojoj je ovo treće dijete.

Medicinska sestra na pedijatrijskom odjeljenju Dijana Vujičić rekla je da su i beba i majka dobro, te poželjela da se u 2020. godini rodi što više zdrave djece na području grada Istočno Sarajevo.

U bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić posjetiće danas prvorođenu bebu u Banjaluci, koju će gradonačelnik tradicionalno darivati.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider