Raspisan konkurs za upućivanje na školovanje i obuku na Vojnoj akademiji Ministarstva odbrane Republike Srbije

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: MUP Srpske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je konkurs za izbor kandidata za upućivanje na školovanje i obuku na Vojnoj akademiji Ministarstva odbrane Republike Srbije, studijski program Integrisane akademske studije Vojno vazduhoplovstvo – pilot helikoptera.

U školskoj 2020/2021. godini vrši se izbor kandidata iz građanstva za do pet kadeta Vojne akademije. Školovanje traje pet godina.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju sve opšte i posebne uslove koji su navedeni u konkursu.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Selekcija i izbor kandidata vršiće se iz tri dijela. Prvi dio selekcije kandidata realizuje MUP Srpske, dok će se drugi i treći dio selekcije kandidata vršiti na Vojnoj akademiji u trajanju od pet dana.

Selekcija će uključivati provjere znanja iz matematike i provjeru fizičkih sposobnosti kandidata, padobranske i letačke obuke, te druge provjere vezane za dopunske uslove.

Konačni izbor kandidata koji će biti upućeni na školovanje, MUP Srpske će izvršiti na osnovu rang liste koju će utvrditi Vojna akademija.

Sve potrebne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet stranici Uprave za policijsku obuku(www.education.muprs.org) i u Јedinici za osnovnu obuku – Policijskoj akademiji na brojeve telefona 051/333-606.

Raspisan konkurs za upućivanje na školovanje i obuku na Vojnoj akademiji Ministarstva odbrane Republike…

Posted by Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) on Srijeda, 13. May 2020.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider