Raspisan konkurs za upis studenata

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Foto izvor: ues.rs.ba

Raspisan je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2019/2020. godini na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.

Univerzitet u Banjaluci na prvi ciklus planira da upiše 2462 studenta.

Na drugom ciklusu, planira se upis 859 studenata.

Na 17 fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu u akademskoj 2019/2020. godini planiran je upis 2.129 studenata na prvi, 718 na drugi i 100 na treći ciklus studija, objavljeno je na zvaničnoj stranici ove visokoškolske ustanove.

Prijavljivanje kandidata za upis na prvi ciklus studija na svim organizacionim jednicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku počinje 17. i završava se 28. juna.

Polaganje prijemnog ispita je 1. jula u 9.00 časova, dok će rezultati biti objavljeni do 3. jula, osim na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje, gdje će rezultati biti poznati do 5. jula.

Upis primljenih kandidata trajaće od 8. do 12. jula.

Drugi upisni rok na prvi ciklus studija organizovaće oni fakulteti i akademije koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, navedeno je u saopštenju.

Prijavljivanje kandidata u drugom upisnom roku vršiće se od 26. avgusta do 6. septembra, polaganje prijemnog ispita je 9. septembra u 9.00 časova, a rok za objavljivanje rezultata je do 11. septembra, osim na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje, koja će rezultate objaviti do 13. septembra.

Upis primljenih kandidata vršiće se od 16. do 20 septembra.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija biće otvoren od 17.juna do 16. oktobra do kada će kandidati moći predati prijave.

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija obaviće se 17. oktobra sa početkom u 9.00 časova, dok je objavljivanje rezultata konkursa 18.oktobra do 14.00 časova, a upis primljenih kandidata počinje 21. oktobra i završava se 23. oktobra.

Dodatne informacije zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, a u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, danas je raspisan konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2019/2020. godini na javnim visokoškolskim ustanovama u Srpskoj.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider