Rajčević pozvao studente u domovima na maksimalan oprez

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 months u

Republika Srpska

Foto izvor: FB

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević pozvao je sve studente smještene u domovima širom Srpske da budu maksimalno oprezni i strogo se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo u vezi sa virusom korona.

Povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Srpskoj, Rajčević je studentima poručio da društvene kontakte svedu na minimum, da izbjegavaju javna okupljanja, obavezno nose zaštitne maske i uvijek drže distancu prilikom izvršavanja obaveza na fakultetima.

Ne smijemo dopustite da se ugroze svi napori koje smo do sada zajedno uložili da obezbijedimo kontinuitet ove akademske godine – naveo je Rajčević u saopštenju.

On je obavezao sve direktore i osoblje studentskih centara i domova na strogo sprovođenje kućnog reda i svih mjera na sprečavanju pojave virusa korona u ustanovama studentskog standarda.

Ministarstvo će u saradnji sa inspekcijskim organima kontrolisati stepen izvršenja ovih obaveza i po eventualno utvrđenim nepravilnostima preduzimati zakonom utvrđene mjere – poručio je Rajčević.

Virus korona je u posljednja 24 časa potvrđen kod još 103 osobe u Republici Srpskoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider