Radovan Višković novi mandatar Vlade Srpske

Izvor: rtrs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Republika Srpska

Radovan Višković novi je mandatar Vlade Republike Srpske, saopštila je predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

“Došlo je vrijeme da formiramo Vladu. Obavljen je čitav niz konsultacija, s obzirom da znamo stavove naših kolaicionih partnera, predlažem Viškovića za mandatara”, rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je istakla da je ovo veliki dan i dodala da misli da će Višković vrlo brzo sastaviti novu Vlade Srpske.

“Višković je mnogo godina sastavni dio jednog velikog tima, zahvalna sam mu na dobroj saradnji, kao šefa kluba SNSD-a u parlamentu Srpske. Moram reći da očekujem od nove Vlade da nastavi sa pozitivnim trendovima koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Ovo je vrijeme stabilnosti, naša Republika i institucije su stabilne.”, istakla je predsjednica Srpske.

Ona je dodala da se uspostavlja ozbiljna garnitura koja će profesionalno raditi svoj posao.

“Gospodinu Viškoviću se stavljam na raspolaganje za svaku vrstu pomoći i radu i sa željom da nastavi projekte i pologve koje smo započeli”, poručila je Cvijanović.

Uz izraze zahvalnosti na ukazanom povjerenju, Višković je rekao da je počastvovan ovim činom te dodao da je ovo ne samo privilegija već i ogromna odgovornost.

Dodao je da mnogo duguje svojoj stranci SNSD-u i njegovom predsjedniku Miloradu Dodiku koji su prepoznali njegov rad prethodnih godina.

“Počastvovan sam na izboru mandatara za sastav nove Vlade. Kao odgovoran čovjek svjestan sam da to nije samo privilegija, već je i obaveza i od mene se očekuje da odradim sve ono što je vlada Željke Cvijanović započela”, rekao je Višković.

Izrazio je nadu da nova Vlade neće biti opstruisana i onemogućena da radi u najvećem kapacitetu.

“Časno ću obavljati posao kao što sam i sve radio do sada. U svom radu ću se truditi da uvažim svako mišljenje koje može dovesti do nekog dobrog rješenja”, kaže Višković.

Biografija Radovana Viškovića:

Višković osim političkog staža kroz tri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ima i značajno iskustvo iz privrede, gdje trenutno obavlja dužnost izvršnog sekretara za saobraćaj u kompaniji “Boksit” Milići.

Radovan Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja.

Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider