Radojičić: Neće biti vraćanja restriktivnijih mjera

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Republika Srpska

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas na konfernciji za novinare da neće biti vraćanja restriktivnijih mjera u gradu.

Naveo je da, iako ima veći broj oboljelih, situacija je pod kontrolom i zbog toga se neće vraćati restriktivnije mjere.

Mi smo do 23. prila imali dvije sedmice u kojima je broj oboljelih imao trend pada. U protelih 10-ak dana imamo ponovo rast oboljelih, što znači da smo se našli u drugom talasu, ili je epidemija išla sama posebi onako kako ne želimo – kaže on.

Istakao je da je dobra vijest da su svi koji se nalaze u Centru “Zaštiti me” negativni, i biće upućeni u kućnu izolaciju.

Kontrolni organi od 1. maja primjenjuju nove mjere, koje nalažu kaznene odredbe republičkih organa, konkretno, za nenošenje opreme i okupljanje na javnim površinama.

Od 11. maja trebalo bi da bude dozvoljen minimalni gradski prevoz uz sve mjere zaštite i redovno plaćanje karte – izjavio je on.

Bez obzira na tok epidemije naši ciljevi ostaju isti, a primarni je očuvanje ljudskih života, poručio je Radojičić.

 – Cilj broj dva je zaštita stanovništva, dok je treći cilj minimizacija ekonomskih posljedica – naglasio je Radojičić.

n je dodao da će se ovi ciljevi implemetirati i sa uslovima liberizacije mjera.

Njih očekujemo od ponedjeljka 11. maja, jer mislimo da neće biti vraćanja unazad sa restrektivnim mjerama. Ne smatramo da je došlo do nekontrolisanog razvoja situacije u gradu. I dalje nam je prioritet zbrinjavanje starijih lica, i zdravstvenih ustanova – poručio je  Radojičić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider