Projekat ​Viki žene u Republici Srpskoj od 24. do 26. maja

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

U organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske će u periodu od 24. do 26. maja 2019. godine biti realizovan projekat ​Viki žene u Republici Srpskoj 2019​.

Projektne aktivnosti: četiri uređivačke radionice, uređivački maraton i foto-tura će biti realizovane na teritoriji Trebinja i Rogatice, u saradnji sa lokalnim partnerima.

Projekat je dio globalnog Vikimedijinog pokreta Viki voli žene (​ Wiki Loves Women) u okviru kog se sprovode različite aktivnosti vezane za prevazilaženje rodnog jaza širom svijeta.

Učesnice će se tokom 4 uređivačke radionice upoznati sa Vikimedijinim projektima, proći besplatnu obuku za rad u Viki okruženju i po završetku obuke učestvovati u uređivačkom maratonu u okviru kog će se takmičiti za vrijedne nagrade.

Takođe, planirana je i jedna foto-tura u Rogatici, tokom koje će pored prirodnih i kulturno-istorijskih dobara biti fotografisane i posredstvom Vikimedijinih projekata svijetu predstavljene tradicionalne narodne nošnje ovog područja.

Projektne aktivnosti će biti realizovane u Narodnoj biblioteci Trebinje i u Srednjoškolskom centru „27. januar” u Rogatici.

Nastavak ovog projekta u Republici Srpskoj će ženama, ženskim organizacijama i udruženjima iz Republike Srpske otvoriti brojne mogućnosti za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa sličnim udruženjima i organizacijama iz drugih zemalja, pod okriljem globalnog Vikimedijinog programa ​Viki voli žene​.

Sve zainteresovane predstavnice ljepšeg pola se za učešće u aktivnostima mogu prijaviti putem mejla info@wikimedia.rs.ba. Broj mjesta je ograničen.

Zvanični partneri na projektu su Narodna biblioteka Trebinje, JU Narodna biblioteka „Dr Ljubo Mihić” Ljubinje, JU Srednjoškolski centar „27. januar” Rogatica, Opština Rogatica, Udruženje žena „Snop” Gučevo, Šumsko gazdinstvo „Sjemeć” Rogatica, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo„Prosvjeta“, Višegrad, Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke „Aska“, Višegrad, Gradska galerija Višegrad — Foto-klub Višegrad, Udruženje poslovnih žena 16, Višegrad.

Finansijski pokrovitelj projekta je Zadužbina Vikimedije.

Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnoj stranici Viki žene u Republici Srpskoj 2019​.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Slider
Slider