Poslanici odlučuju o raspuštanju SO Rudo

Izvor: GlasSrpske

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: S.P.

Vlada Republike Srpske uputila je inicijativu o raspuštanju Skupštine opštine Rudo Narodnoj skupštini RS, koja o ovom pitanju donosi konačnu odluku, potvrdila je juče ministar uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić.

Ona je pojasnila da je u opštini Rudo usvojen izvještaj nakon neuspjelog opoziva načelnika koji je dostavljen resornom ministarstvu, kao i mišljenje Republičke izborne komisije da je opoziv bio u skladu sa zakonom.

– Mi smo o tome informisali Vladu, koja je usvojila inicijativu i uputila je prema Narodnoj skupštini Srpske, kako to zakon nalaže. Konačnu odluku o eventualnom raspuštanju Skupštine opštine Rudo donosi Narodna skupština RS. Naša logika pri kreiranju zakona bila je da oni koji su birani imaju pravo da raspuste one koji su birani. I jedne i druge su birali građani na različitim nivoima i oni treba da odlučuju o sudbini jednih, odnosno drugih – precizirala je Rešićeva.

Ona je dodala da Vlada prikuplja dokumentaciju da li je neka procedura ispoštovana ili nije, ali da ne donosi konačnu odluku, niti ima kapacitet, već to rade narodni poslanici.

Poslanik PDP-a Ljubiša Krunić smatra da u dnevni red naredne sjednice republičkog parlamenta treba da bude uvršćen prijedlog o raspuštanju SO Rudo, s obzirom na neuspješnost sprovedenog postupka opoziva načelnika ove opštine Rate Rajaka.

– Načelnik Rato Rajak zadržao je povjerenje građana na referendumu o njegovom opozivu koji je održan 23. decembra prošle godine. Većina građana odlučila je da on ostane na toj funkciji – naveo je Krunić.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider