Počela sjednica Glavnog odbora SNSD-a

Izvor: Nezavisne novine

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Nezavisne novine

Sjednica Glavnog odbora SNSD-a upravo je počela u Banjaluci, a na dnevnom redu, između ostalog, biće i riječi o izboru potpredsjednika stranke, kao i generalnog sekretara.

Na kraju sjednice biće usvojeni i određeni zaključci koji se odnose na ukupne političke prilike u Republici Srpskoj i BiH.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, rekao je na početku sjednice GO da je politička situacija u Republici Srpskoj stabilna te da Srpska ima najbolje pokazatelje od broja zaposlenih do ukupnih ekonomskih prilika.

Dodik je istakao i to da je, što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, došlo do spekulativnih zahtjeva te da u ovom času nije izvjesno u kojem pravcu će se kretati formiranje Savjeta ministara.

Ono što smo čuli je antiustavno i antidejstonsko – rekao je Dodik govoreći o Deklaraciji SDA.

On je rekao da će se morati redefinisati pitanje isplate plata trudnicama i da će biti niz mjera u cilju populacione politike, od kredita za mlade bračne parove koji bi se otpisivali u određenom procentu rođenjem djeteta, do izgradnje vrtića u svim lokalnim zajednicama.

Takođe, naglasio je da se mora napraviti moderno obrazovanje, te da na Univerzitetima postoje porodični i kumovski klanovi koji se moraju razbiti bez oklijevanja i da će se morati promovisati znanje.

Dodik je od svih članova Glavnog odbora zatražio da, ma gdje rade, da javne interese društva i Republike Srpske stave na prvo mjesto.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider