Počela posebna sjednica NS RS

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 months u

Republika Srpska

Foto izvor: N.N.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, na zahtjev Vlade Srpske, biti razmatran prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske, počela je u Banjaluci.

Dvanaesta posebna sjednica održava se u Banskom dvoru u Banjaluci da bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom korona bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja, saopšteno je ranije iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je juče da će sjednica biti zatvorena za javnost, te da će, u skladu skupštinskim Poslovnikom, po njenom okončanju, svim medijima biti dostavljeno saopštenje.

Kolegijum je usvojio i zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada neće biti obraćanja gostiju.

Usvojena je i preporuka da u skladu sa Odlukom Vlade svim narodnim poslanicima bude predloženo da 20 odsto martovske plate uplate u Fond solidarnosti.

Kako je riječ o individualnoj odluci, svaki narodni poslanik će, ukoliko želi da se odrekne dijela plate, lično da potpiše izjavu o tome – naveli su iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider