Pet novih projekata na Jahorini vrijednosti 99 miliona KM

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Republika Srpska

Foto izvor: OC Jahorina

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek najavio je danas da je Skupština akcionara ovog preduzeća, uz prethodnu saglasnost Vlade Republike Srpske, donijela odluka o kreditnom zaduženju od 99 miliona KM koje će iskoristiti za izgradnju pet kapitalnih projekata na olimpijskoj planini.

Ova sredstva biće usmjerena na projekat izgradnje gondole Pale-Jahorina, četvorosjeda koji će polaziti iz opštine Trnovo i ići ka Jahorini, četvorosjeda Rajska dolina, projekat dodatnog osnježavanja i uređenja staze, te za izgradnju sportske dvorane na planini – izjavio je Elek na konferenciji za novinare na Jahorini.


Elek je dodao da će polazna stanica gondole biti sa Pala, a još će biti razmotreno sa koje lokacije.

Imamo dvije opcije – jedna je sa Golog Korana, što je prijedlog Udruženja hotelijera, a druga je da bude paralelna sa gondolom na Ravnoj planini. Struka će odlučivati o tome i uvjeran sam da će biti doneseno najbolje rješenje – naveo je Elek.


Prema njegovim riječima, Olimpijski centar “Jahorina” planira da proširi svoju djelatnost u naredne tri godine na trgovinu i promet gasom, te da će uraditi gasifikaciju cijele planine, a osim toga, u narednom periodu biće napravljeno i poljoprivredno gazdinstvo.


On je zahvalio načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću za pomoć Olimpijskom centru, koji je uplatio milion KM na račun ovog centra, dodavši da će i dalje biti ulagano u razvoj Jahorine.

Poznato je da smo imali nekih ranijih razmimoilaženja sa rukovodstvom opštine Pale, ali održali smo nakon toga nekoliko sastanaka na kojima su svi naši zahtjevi ispoštovani. Hvala i Vladi Republike Srpske za neizmjernu podršku, naročito tokom pandemije virusa korona – naglasio je Elek.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider