Od ponedjeljka ŽRS uspostavlja putnički saobraćaj

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Željeznice Republike Srpske /ŽRS/ od sutra ponovo uspostavljaju saobraćaj putničkih vozova, uz sprovođenje mjera zaštite.


Iz ŽRS-a su naveli da do daljeg neće saobraćati putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo i Sarajevo-Banjaluka-Sarajevo, kao i lokalni putnički đački vozovi Doboj-Petrovo Novo-Doboj.
O početku njihovog saobraćanja javnost će biti blagovremeno informisana, napomenuli su iz ŽRS-a.


Mjere zaštite koje su obavezne da se sprovedu s ciljem smanjenja rizika od širenja virusa korona odnose se na obavezu dezinfekcije obuće i ruku pri ulasku u prostore željezničkih stanica i čekaonica, kao i upotrebu maski za lice željezničkog osoblja i putnika.
Obavezno je i fizičko rastojanje između osoba od najmanje jedan metar, a ulazak u vozove uz obavezno poštovanje svih ovih uputstava je na jedna vrata.


Prilikom rasporeda putnika u vozovima neophodna fizička distanca je upotreba svakog drugog sjedišta u kupeima.
Iz ŽRS-a su najavili da će svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vozova, kao i staničnih objekata.


ŽRS poziva putnike da poštuju propisane mjere da bi svi korisnici željezničkog saobraćaja bili sigurni i zaštićeni tokom putovanja – navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider