Nedeljko Čubrilović predsjednik Narodne skupštine RS

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Nedeljko Čubrilović iz Demokratskog narodnog saveza /DNS/ izabran je danas za predsjednika novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

Za Čubrilovića je glasao 51 poslanik, a 29 je bilo protiv.

Čubrilovića je predložio Klub DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dok je drugog kandidata Duška Ivića predložila grupa poslanika ove političke partije.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo rekao je da ovaj klub ne podržava prijedlog da predsjednik parlamenta bude Čubrilović, jer traže novi Izborni zakon BiH i nezavisan rad Radio-televizije Republike Srpske.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović smatra da “Čubrilović u prethodnom mandatu nije ispunio 50 odsto rada najviše zakonodavne institucije”.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je počastvovan što je ponovo dobio povjerenje poslanika da predsjedava najvišim zakonodavnim organom vlasti, te poručio da će se i u novom mandatu na mjestu prvog čovjeka parlamenta zalagati za očuvanje Republike Srpske.

“Zalagaću se za očuvanje Republike Srpske i Ustava kojim je određen naš status i prava građana. Zalagaću se za očuvanje tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata”, istakao je Čubrilović nakon što je izabran za predsjednika desetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da je parlament Srpske odraz tekovine demokratije i prava građana da sami odlučuju o svim važnim pitanjima u Republici, kao i glavni stub Srpske, zbog čega je zamolio poslanike da poštuju Ustav i Poslovnik o radu Narodne skupštine i rade u skladu sa interisima Republike.

Čubrilović očekuje da javnost bude konstruktivna i što efikasnija. “Očekujem da svi radimo predano i u skladu sa Ustavom vodimo računa o tome kakvu ćemo Srpsku ostaviti građanima”, dodao je Čubrilović.

On je zahvalio svim građanima za ukazano povjerenje.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider