Nastaviti unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje plata

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Arhiva

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa rukovodstvom Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Udruženja Saša Trivić.

Višković je upoznao rukovodstvo Unije udruženja poslodavaca sa Prijedlogom programa ekonomskih reformi za period 2020. do 2022. godina i Prijedlogom budžeta Republike Srpske za 2020. godinu.

Višković je naglasio da je Prijedlogom programa ekonomskih reformi planiran nastavak aktivnosti Vlade u narednim godinama, posebno kada je riječ o unapređenju poslovnog ambijenta, podizanju konkurentnosti privrede, povećanju plata i otvaranju novih radnih mjesta, te privlačenju stranih investicija.

Premijer Srpske je rekao da je u skladu sa Programom ekonomskih reformi kreiran i budžet za narednu godinu, koji iznosi 3,425 milijarde KM, te da je, u odnosu na prošlogodišnji budžet, veći za 3,3 odsto, ili 108,4 miliona KM.

On je istakao da će budžetom za narednu godinu biti izdvojeno 30 miliona KM za podršku privredi.

Predstavnici Udruženja poslodavaca izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Vladom Republike Srpske, koja se zasniva na partnerskom odnosu i otvorenom dijalogu.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o drugim aktivnostima Vlade i Unije udruženja poslodavaca usmjerenim ka unapređenju poslovanja i zaštite domaće proizvodnje, saopšteno je iz Birao Vlade za odnose s javnošću.

Sastanku sa rukvodstvom Unije udruženja poslodavaca prisustvovali su i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider