Majdov: RS je moja otadžbina i iz nje sam postao šampion svijeta

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Republika Srpska

Cilj kampanje “Volim Srpsku” jeste promocija uspješnih, mladih ljudi, sportista i volontera koji su u Republici Srpskoj ostvarili uspjeh i u njoj vide svoju budućnost, istakla je ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

To su najbolji među nama i danas želimo da im odamo priznanje za to – rekla je Davidovićeva tokom predstavljanja kampanje “Volim Srpsku”.

Ona je istakla da će tokom kampanje u spotovima biti prikazano da Srpska ima talentovane mlade ljude koji postižu izuzetne rezultate u nauci, sportu, umjetnosti, kulturi i humanitarnom radu, a pojedini su aktivni i na više polja.

Davidović kaže da je cilj kampanje “Volim Srpsku” promovisanje pozitivnih primjera kojih je mnogo u Republici Srpskoj, odavanje priznanja najboljim, te ukazivanje na mlade kao najvećeg potencijala Srpske.

Željeli smo da vratimo pozitivne uzore i podsjetimo na modele ponašanja uspješnih mladih ljudi koji treba da budu inspiracija – navela je Davidovićeva.

Ona je rekla da se na početku promovišu mladi koji su imali direktnu podršku Ministarstva u svom radu, a dalje će kroz kampanju biti uključena i druga resorna ministarstva, institucije i lokalne zajednice koje podržavaju tu populaciju.

Da bismo uspjeli unijeti malo optimizma i predstaviti javnosti najljepšu sliku Republike Srpske potrebna nam je i podrška medija, čija uloga je presudna. Zato se posebno zahvaljujem predstavnicima medijskih kuća koji su pozitivno odgovorili na naš poziv i pokazali spremnost da svi zajedno budemo društveno odgovorni i gradimo ljepšu i bolju budućnost za sve nas – naglasila je Davidovićeva.

Ona je podsjetila da je jedan od strateških ciljeva Omladinske politike Republike Srpske podrška razvoju izvrsnosti mladih.

Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov u spotu koji će se prikazivati u sklopu kampanje “Volim Srpsku” istakao je da voli Srpsku jer ona voli i poštuje svoje sportiste.

Republika Srpska je moja otadžbina, sa njom sam rastao i iz nje sam postao šampion svijeta – rekao je Majdov u spotu koji je danas prikazan na promociji kampanje Ministarstva porodice, omladine i sporta u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Atletičarka Aleksandra Vidović rekla je u spotu da voli Republiku Srpsku jer je ljubav nešto što se ne može kupiti.

Šta ima svetije i ljepše nego iskreno voljeti svoju otadžbinu. Trudiću se da svojim znanjem i iskustvom doprinesem što boljem razvoju mladih u Republici Srpskoj – dodala je Vidovićeva.

Nagrađena volonterka Ena Hadžić rekla je da voli Srpsku jer joj je pružila mogućnost da kroz rad sa izvrsnim mladim ljudima u omladinskom sektoru i volontiranjem izgradi sebe i nauči koje su prave ljudske vrijednosti.

Nagrađeni volonter Žarko Jović rekao je da voli Srpsku jer je neodvojivi dio njega, njegove srećne prošlosti, sadašnjosti i siguran je, još srećnije budućnosti.

Volim je jer me naučila vrijednostima za koje sam siguran da ne bih naučio nigdje na svijetu – dodao je Jović.

Predstavljanju su prisustvovali i ministri za evropske integracije i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, saobraćaja i veza Neđo Trninić, te predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske i bivši ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider