Konstituisan Glavni odbor Srpske demokratske stranke

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Republika Srpska

Glavni odbor Srpske demokratske stranke /SDS/ na današnjoj konstitutivnoj sjednici izabrao je 11 potpredsjednika stranke, po jednog iz svake izborne jedinice, te po jednog potpredsjednika iz reda manje zastupljenog pola i mladih, izjavio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Za potpredsjednike su izabrani Drago Bundalo iz Izborne jedinice jedan, Nemanja Vasić iz Izborne jedinice dva, Nedeljko Glamočak iz Izborne jedinice tri, Nade Planinčević iz Izborne jedinice četiri, Nebojša Marić iz Izborne jedinice pet, Mićo Mićić iz Izborne jedinice šest, Kostadin Vasić iz Izborne jedinice sedam, Milovan Bjelica iz Izborne jedinice osam, Dragan Ćuzulan iz Izborne jedinice devet.

Iz reda manje zastupljenog pola za potpredsjednika SDS-a izabrana je Aleksandra Pandurević, a iz reda mladih Nina Bukejlović.

Govedarica je rekao novinarima nakon sjednice da je svaki kandidat imao zadatak da napravi plan i program rada kako vidi svoju aktivnost potpredsjednika za izbornu jedinicu u narednom vremenu, te da su ti planovi i programi iznošeni na sjednici Glavnog odbora.

“Svima njima čestitam, kao i bivšem, ali i sadašnjem predsjedniku Glavnog odbora SDS-a Milanu Milićeviću, koji je danas pokazao da uživa veliko povjerenje članova Glavnog odbora”, dodao je Govedarica.

On je rekao da nije čitao današnje, treće pismo koje je Ognjen Tadić uputio SDS-u, da ne želi komentarisati navode pisma, ali da Tadić svojim istupima pravi štetu stranci.

“Tadić je čovjek od velikog respekta i pozvao sam ga na sjednicu Glavnog odbora, a on je našao sebi svojstvene razloge zašto se nije pojavio”, rekao je Govedarica novinarima nakon sjednice Glavnog odbora starnke.

On je naglasio da nema namjeru da ubuduće čita bilo koje pismo koje se pojavi od Tadića.

“Djeluje mi kao da on u svemu tome želi da bude jedna vrsta političke žrtve, mada ja to tako ne gledam i neću potezati disciplinske mjere prema njemu”, zaključio je Govedarica.

Član SDS-a Ognjen Tadić napisao je novo otvoreno pismo novoizabranim članovima Glavnog odbora ove stranke u kojem je istakao da “veće bruke i poniženja za SDS-a nema i ne može ni biti od činjenice da je na njenom čelu dezerter Vukota Govedarica”. 

Tadić je naglasio da su on, kao i ostalih oko 50.000 članova SDS-a dovoljno poniženi i obrukani, jer im je “na mjestu predsjednika lice koje je, iako sposobno za vojsku, izbjeglo da u ratu služi Vojsku Republike Srpske i da brani otadžbinu”. 

    1. Izgleda donji ove godine!

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider