Kolegijum o zakazivanju posebne sjednice NSRS

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: banjaluka.rs.ba

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi danas u Banjaluci da zakaže termin i utvrdi dnevni red posebne skupštinske sjednice, koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Sjednicu Kolegijuma, čiji je početak zakazan u 14.30 časova u Narodnoj skupštini, sazvao je predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović.

Dodik je, u skladu sa članom 171 Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske, zatražio održavanje posebne skupštinske sjednice.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića primio je 21. februara Dodikov zahtjev za sazivanje skupštinske sjednice o aktivnostima Fronteksa i posjeti BiH predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Na sjednici bi narodni poslanici trebalo da se izjasne o Izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju odluke o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu na teritoriji BiX, bez konsenzusa usvojene na sjednici Predsjedništva BiH 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

U dopisu je Dodik zatražio da se narodni poslanici na sjednici izjasne i o Izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju zaključka o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta, bez konsenzusa usvojenog na sjednici Predsjedništva u srijedu, 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider