I dalje obustavljen saobraćaj na putu Gradiška-Kozarska Dubica

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Saobraćaj je i dalje potpuno obustavljen za putnička vozila u dužini 300 metara zbog izlivanja rijeke Save u mjestu Gašnica na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, dok ovom dionicom usporeno mogu saobraćati teretna vozila i autobusi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Vrioci, zbog izlivanja rijeke Une, u dužini od 100 metara obje kolovozne trake su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Novi Grad u mjestu Dragotinja oštećena je lijeva saobraćajna traka iz pravca Prijedora.

Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog izlivanja rijeke Sane obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Blagaj-Japra-Volar u mjestu Vitasovci i Blagaj-Radomirovacm, te Urije-Šuća, u Ulici Meše Selimovića i Tukovi-Volar.

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, bez zastoja, dok snijeg i dalje pada na području Mrkonjić Grada.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja neophodan je oprez zbog poledice, kao i na prilazu mostovima i tunelima.

Odroni zemlje ili kamenja na kolovoz učestali su na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva -Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog novih padavina i zasnježenog kolovoza otežano se saobraća u zapadnim krajevima Federacije BiH, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres, Livno-Glamoč-Mliništa, Livno-Kamensko, Tomislavgrad-Prisika i Bosansko Grahovo-Strmica.

Na ostalim putevima vozi se po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niske temperature moguća je poledica.

Na auto-putu A-1, dionica Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.