I dalje obustavljen saobraćaj na putu Gradiška-Kozarska Dubica

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Republika Srpska

Saobraćaj je i dalje potpuno obustavljen za putnička vozila u dužini 300 metara zbog izlivanja rijeke Save u mjestu Gašnica na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, dok ovom dionicom usporeno mogu saobraćati teretna vozila i autobusi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Vrioci, zbog izlivanja rijeke Une, u dužini od 100 metara obje kolovozne trake su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Novi Grad u mjestu Dragotinja oštećena je lijeva saobraćajna traka iz pravca Prijedora.

Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog izlivanja rijeke Sane obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Blagaj-Japra-Volar u mjestu Vitasovci i Blagaj-Radomirovacm, te Urije-Šuća, u Ulici Meše Selimovića i Tukovi-Volar.

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, bez zastoja, dok snijeg i dalje pada na području Mrkonjić Grada.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja neophodan je oprez zbog poledice, kao i na prilazu mostovima i tunelima.

Odroni zemlje ili kamenja na kolovoz učestali su na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva -Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog novih padavina i zasnježenog kolovoza otežano se saobraća u zapadnim krajevima Federacije BiH, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres, Livno-Glamoč-Mliništa, Livno-Kamensko, Tomislavgrad-Prisika i Bosansko Grahovo-Strmica.

Na ostalim putevima vozi se po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niske temperature moguća je poledica.

Na auto-putu A-1, dionica Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider