Fond PIO: Penzije podizati i uz punomoć

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Arhiva

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da je zadovoljan dosadašnjim odzivom korisnika prava i njihovih najbližih za preuzimanje obrasca jednokratne punomoći koji im omogućava da jednostavno i bezbjedno podignu penziju za mart u banci u kojoj imaju otvoren tekući račun.

U saopštenju se ističe da su penzioneri kao i mnogo puta do sada kada je najteže pokazali svoju zrelost, disciplinu, savjesnost i odgovornost kako prema sebi, tako i prema svima drugima.

Pozivamo sve naše penzionere da i dalje u još većem broju posredstvom svojih najbližih preuzmu obrazac jednokratne punomoći sa sajta Fonda www.fondpiors.org, u poslovnicama Fonda, sa sajta banaka i bankama širom Republike Srpske i tako zaštite prvenstveno svoje zdravlje, ali i zdravlje svih drugih – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da jednokratnu punomoć nije potrebno ovjeraviti kod bilo kog nadležnog organa, nego samo popuniti, kako lične podatke penzionera, tako i podatke za lice od povjerenja kojem dajete punomoć i obavezno je potpisati.

Iz Fonda PIO poručuju penzionerima da licu od povjerenja kojem su dali punomoć daju i svoju ličnu kartu i on će, kako se navodi, nesmetano podići penziju u banci i predati je pezioneru.

Nema nikakve potrebe da se za podizanje penzije formiraju dugi i beskonačni redovi pred bankama pri čemu se penzioneri dovode u opasnost potencijalnog širenja virusa, ugrožavajući kako svoje, tako i zdravlje drugih – naglašava se u saopštenju i dodaje da isto važi i za penzionere koji penziju primaju putem Pošta Srpske na adresu post restant.

Iz Fonda preporučuju penzionerima da vrijeme koje im je dozvoljeno za kretanje utorkom i petkom iskoriste za šetnju i eventualni odlazak do prodavnice i apoteke, pridržavajući se mjera o držanju socijalne distance.

Vaša penzija će sa licem od vašeg povjerenja na vrijeme doći do vas – navode u Fondu PIO Srpske.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider