Foča: Odobrena dostava hrane ugostiteljima

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: radiofoca.com

Opštinski štab za vanredne situacije u Foči odobrio je kućnu dostavu hrane za tri ugostiteljska objekta koji su registrovani za tu djelatnost, a koji su se lokalnoj upravi obratili zahtjevom da im to bude omogućeno.

Zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez rekao je da će i ostalim ugostiteljima koji ispunjavaju uslove i registrovani su za tu djelatnost, nakon što se obrate zahtjevom, biti odobrena dostava hrane.

Imali smo tri zahtjeva i opštinski Štab im je odobrio kućnu dostavu. Uskoro će dobiti smjernice o načinu rada – naveo je Elez.

Na sjednici Štaba usvojeni su i zaključci kojima se razdajaju nadležnosti vodovodnog preduzeća “Izvor”, Civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice, kada je riječ o poslovima dezinfekcije i pranja ulica, koje su do sada zajedno obavljali.

Precizirano je da će dezinfekciju javnih površina, javnih objekata i stubišta stambenih zgrada obavljati preduzeće “Izvor” uz pomoć pripadnika opštinskog Radnog voda, dok će ulice prati Teritorijalna vatrogasna jedinica, a evidenciju će voditi Civilna zaštita i opštinsko Odjeljenje za opštu upravu.

Na području šest opština regije Stara Hercegovina, od Kalinovika do Višegrada, i opštine Rogatice iz Sarajevsko-romanijske regije, koje pokriva Univerzitetska bolnica Foča, nema zaraženih virusom korona.

U Foči je trenutno pod nadzorom 75 lica, od čega 71 u kućnoj izolaciji, dok su u karantinu četiri osobe koje su stigle iz Crne Gore.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider