Dodik: Zainteresovani smo da PDP uđe u vlast na zajedničkom nivou

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

U Banjaluci je završen sastanak rukovodstva SNSD-a sa delegacijom PDP-a na kojem je razgovarano o učešću ove partije u vlasti na nivou BiH.

“Smatramo da nema problema da obje stranke učestvuju u izradi novog Izbornog zakona. Gosti su tražili da se razgovara o funkcionisanju javnog servisa i da se on stavi pod parlamentarni nadzor. Mi smo zainteresovani da sa PDP uđemo u vlast na zajedničkom nivou. Smatramo da srpska reprezentacija u Sarajevu treba da bude jedinstvena i bili smo spremni da kreiramo određena rješenja. U Srpskoj PDP ostaje opozicija, ali smatramo da na nivou BiH Srbi moraju da djeluju jedinstveno. PDP će početkom iduće sedmice imati konačnu odluku. Ponudio sam Borenoviću da bude u Savjetu ministara ali on zbog strnačkih obaveza to isključuje. I ako ne budu ušli u vlast dogovor je da radimo na zajednickim rješenjima za srpski narod. Veoma je važno sačuvati rezoluciju o vojnoj neutralnosti”, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Na sastanku je dogovoreno da se sastaju i dalje i razgovaraju o važnim temama.

Nakon ovog sastanka, rukovdostvo SNSD-a održaće sastanak i sa delegacijom SDS-a.

U prostorije SNSD-a u Banjaluci, stigli su Milorad Dodik, Nikola Špirić, Nebojša Radmanović, Sredoje Nović, Zoran Tegeltija i Staša Košarac.

Na sastanak je stigla i delegacija PDP-a predvođena Branislav Borenovićem, liderom PDP-a. U delegaciji PDP-a su i Igor Crnadak i Slaviša Marković.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider