Dodik: Očuvanje radnih mjesta bio prioritet; Uspjeli smo u tome

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Republika Srpska

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je za Republiku Srpsku u vrijeme pandemije virusa korona, prioritet bio i očuvanje radnih mjesta, te dodao da su institucije uspjele u tome.

Neophodno je da zajedno sa poslodavcima sačuvamo broj radnih mjesta. SNSD će predložiti Vladi da uplati doprinose za maj za one radnike koji nisu radili zbog virusa korona. Vlada će platiti doprinose za maj za sve one radnike koji nisu radili zbog virusa korona u protekla dva mjeseca. Na poslodavcima ostaje plata, ali će Vlada uplatiti doprinose – rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je danas počela i isplata penzija.

I ponosni smo na to, to je dva dana prije roka. Uručili smo i jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima, policiji, a pomoći ćemo i medije koji su radili odgovoran posao – dodao je Dodik.

Naglasio je da je SNSD sa svojim kadrovima radio odgovorno tokim pandemije.

Nismo imali nijedan problem sa nemogućnošću medicinskog sektora da odgovori na sve izazove. Izbjegnut je loš scenario. Zaštitili smo stanovništvo, prije svega penzionere. Angažovali smo svoje kadrove, koji su bili od ključne važnosti kao odgovor na epidemiju, a tu su i institucije i domovi zdravlja – naveo je on.

On je potvrdio da je stanje u zdravstvu veoma dobro, te naveo da je dobro što postoje višemilionske zalihe.

Vlada je, podržana SNSD-om i koalicionim partnerima, učinila sve da obezbijedi adekvatne procjene situacije – rekao je Dodik i dodao da se pokazalo kao uspješno ranije investiranje u sektor zdravstva, što je olakšalo situaciju u vezi sa virusom i što će biti nastavljeno.

 – Imamo dovoljno respiratora, kao i ostale opreme, od rukavica do maski, zaštitnih odjela – rekao je Dodik.

Istako da se na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a razgovaralo i o rebalansu budžeta, koji će biti manji za 200 miliona KM.

Završavamo isplate za april u iznosu od 520 KM za plate radnicima koji nisu radili, plus doprinosi. U tom smjeru, još oko 20 miliona biće isplaćeno firmama koje su djelimično radile, a ukupni iznos je 56 miliona KM – rekao je Dodik.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider