Dodik: Grčke vlasti štite granice cijelog Balkana

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Arhiva

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pisma predsjedniku Grčke Prokopisu Pavlopulosu i premijeru Kirijakosu Micotakisu u kojima je uputio najiskreniju podršku za sve napore i aktivnosti koje grčke vlasti sprovode u vezi sa najnovijem talasom ilegalnih migranata.

Štiteći granice Grčke, stali ste u odbranu ne samo granica Evropske unije nego i cijelog Balkana. Ilegalne migracije sa sobom nose niz humanitarnih i bezbjednosnih izazova i samo zajedničkim odlučnim aktivnostima možemo da im odgovorimo na adekvatan način – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je predsjedniku i premijeru Grčke i njihovoj državi na svemu što čine na promociji mira i stabilnosti na Balkanu.

Grčki i srpski narod vežu neraskidive veze iz prošlosti, koje su u dokazane u najtežim trenucima kroz iskazano međusobno razumijevanje, poštovanje i solidarnost – naglasio je Dodik.

Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog grčkog naroda, Dodik je uputio i izraze dubokog poštovanja predsjedniku i premijeru Grčke.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider