Dodik: Doviđenja BiH, dobro došao RSegzit!

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 months u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske da je NSRS ključno mjesto svih odluka i da samo ona može da govori u ime naroda.

Dodik je obraćanje započeo riječima: “Goodbye BiH, welcome RS-exit” (“Doviđenja BiH, dobro došao RSegzit”).

Mi ne smijemo oklijevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje – rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište, te da su bošnjački političari uvjereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom.

Dodao je da je njihovo uvjerenje da će stranci spasiti BiH – naivno, te da Srpska nema nijednu drugu soluciju nego da se vodi svojim interesima.

Dodik je rekao i da je današnja posebna sjednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

Pokušavaju nas napraviti manje vrijednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro. Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada – naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva je istakao da mnogi sa zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sami o sebi.

Dodik se zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivposti u odbrani interesa Srpske.

Za 60 dana se vidimo, vjerujem da ćemo biti u onome što sam na početku rekao – rekao je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider