Cvijanovićeva i Dodik na božićnom prijemu u kasarni “Kozara”

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: srna

Svečanim dočekom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović u banjalučkoj Kasarni “Kozara” danas je počeo svečani dio obilježavanja pravoslavnog Božića.

Obraćajući se na prijemu, Dodik je rekao da pozicija srpskog naroda u Oružanim snagama mora biti bolja.

– Da li Oružane snage pripadaju srpskom narodu, da li narod tako osjeća? Mnogo je pitanja. Važno je da pokušamo da izgradimo partnerstvo i očuvamo mir. Sloboda i sigurnost srpskog naroda mora da bude cilj – naveo je Dodik.

Poručio je da će se 9. januar i dalje slaviti kao Dan državnosti Republike Srpske.

– Mi smo za mir i poštovanje. Na Dan Republike nije bilo nijedne riječi mržnje, mržnja je išla ka nama, a ne od nas. Boriću se za vašu poziciju, od pet najbitnijih funkcija u Oružanim snagama nema nijednog Srbina –  rekao je Dodik, piše RTRS.Predsjednica Srpske poručila je da je osnovni zadatak mir i stabilnost Srpske.

– Želimo da se očuvaju institucije Srpske, da ih niko ne napada ili urušava. Ponosna sam što je na dostojanstven način proslavljen Dan Republike – navela je Cvijanovićeva obraćajući se na prijemu.

Prijemu u kasarni “Kozara” prisustvuju ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Boris Јerinić, koji je domaćin.

Među zvanicama su predstavnici MUP-a i drugih institucija Republike Srpske, nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, zajedničkih institucija BiH, kao i mirovnih snaga i diplomatskog kora u BiH, te ličnosti iz javnog života Republike Srpske i BiH.

Prethodno je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije u vojnoj kapeli Svetih mučenika jasenovačkih služio Svetu arhijerejsku liturgiju.

Liturgijom je počeo božićni prijem koji organizuju komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH sa komandama i jedinicama u kasarni “Kozara” u Banjaluci.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider