Čubriloviću uručenje priznanja “Dunavski cvet”

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas će u Novom Sadu govoriti na “Dunavskom biznis forumu”, a potom će mu biti uručeno prestižno regionalno priznanje “Dunavski cvet”.

U obrazloženju nagrade navodi se da se “Dunavski cvet” dodjeljuje predsjedniku Čubriloviću “za nesebičan angažman u povezivanju ljudi, ideja i tržišta u regionu, što je noseća poruka Dunavske strategije, kao dokumenta ekonomskog i društvenog razvoja zemalja Podunavlja”, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Otvorenost za dijalog i pruženu ruku saradnje Nedeljko Čubrilović je ispoljavao tokom cele profesionalne karijere i kao rukovodilac u privredik i ministar i sada kao predsednik Narodne Skupštine Republike Srpske. Uz najveću pažnju koju je poklanjao privredi, kao veliki ljubitelj sporta posebno je afirmisao regionalnu saradnju u oblasti sporta,smatrajući da je sport taj koji povezuje i spaja zemlje, narode i kulture – piše, između ostalog, u obrazloženju odluke o dodijeli ovog visokog priznanja.

Čubriloviću će priznanje biti uručeno u 19.30 časova u Svečanoj sali hotela “Park”, a prethodno će govoriti na drugom panelu pod nazivom “Izazovi EU: zapadni Balkan – jedinstven ekonomski i kulturni prostor slobodnog protoka ljudi i robe”.

Učesnici ovog panela su profesor sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu Ivo Visković i Јanez Dekleva iz Međunarodnog centra za prenos znanja u Ljubljani.

-Dunavski biznis forum” održava se pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, a organizuju ga “Medija invent”, Unija poslodavaca Srbije, Udruženje za evropsku teritorijalnu saradnju Slovenije TERIS, Institut evropskih regiona iz Salcburga i klaster “Ekopanonija” iz Novog Sada.

U radu će učestvovati predstavnici politike, diplomatije, ekonomije, nauke, kulture, medija i civilnog društva iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Moldavije, Ukrajine i Srbije, kao i gosti iz Poljske, Grčke, Albanije, Sjeverne Makedonije, Turske, Јordana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Vijetnama i Indonezije.

“Dunavski biznis forum” počeće u 10.00 časova u “Master centru” Novosadskog sajma.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider