Čubrilović: Parlament Srpske ubjedljivo najfunkcionalniji u BiH

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je novoimenovanom ambasadoru Njemačke u BiH Margret Ueber da će Skupština Srpske u skladu sa predviđenim procedurama na vrijeme usvojiti ekonomsku politiku i budžet za 2020. godinu, sa pratećim setom zakona, i na taj način pokazati da je ubjedljivo najfunkcionalniji parlament u BiH.

Čubrilović je istakao u Banjaluci da je parlament Srpske jasno opredijeljen za donošenje zakona i drugih akata koji se u procesu njihovog donošenja usklađuju sa evropskim pravnim nasljeđem, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

On je izrazio dobrodošlicu Ueberovoj, istakavši da je Narodna skupština otvorena za sve predstavnike diplomatskih delegacija i međunarodnih organizacija koje su zainteresovane za rad parlamenta i skupštinskih radnih tijela.

Čubrilović je dodao da je Narodna skupština otvorena za saradnju sa nevladinim organizacijama i medijskim kućama, kojima je omogućeno prisustvo i nesmetano praćenje rada narodnih poslanika.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima uspostavljanja i unapređenja međuparlamentarne saradnje Narodne skupštine i parlamenata saveznih država Njemačke.

Čubrilović i Ueberova su razgovarali i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider