Čubrilović na manifestaciji “Zmijanjsko veče” u Kaću

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: SRNA

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović prisustvovao je manifestaciji “Zmijanjsko veče” u Kaću, kod Novog Sada, gdje je pred više od 500 Krajišnika, članova Udruženja građana “Zmijanje”, istakao da je njihova otadžbina Republika Srpska, kao i Srbija u kojoj žive i ostvaruju sva svoja prava.

Čubrilović je rekao da Srbi koji žive u Vojvodini, a porijeklom su iz Republike Srpske, imaju pravo na dvojno državljanstvo, a mogu da koriste i druga prava kao građani Republike Srpske i BiH.

Zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, Čubrilović je razgovarao sa predstavnicima Udruženja građana “Zmijanje” o njihovim aktivnostima i doprinosu koji daju u razvoju grada Novog Sada, ali i vezama sa mjestom svog porijekla i Republikom Srpskom.

Čubrilović je istakao značaj rada i aktivnosti Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srpske.

O očuvanju srpske kulture i jezika i čvršćem povezivanju srpskog naroda, Čubrilović je razgovarao i sa narodnim poslanikom Miodragom Lintom, koji je predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije.

Čvrste bratske i rodbinske veze, zajednička kultura i običaji, prevazilaze sve formalne organizacije, momorandume i potpisane sporazume, jer niko ne može da razdvoji isti narod koji živi u Republici Srpskoj i Srbiji – istakao je Čubrilović, koji je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider