Čubrilović: Iz parlamenta protjerati sukobe i uvrede

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Srna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će parlament Srpske raditi na izmjenama Poslovnika o radu kako bi dodatno bio unaprijeđen rad te institucije i iz Narodne skupštine protjerani sukobi i uvrede.

Rasprave često idu u pogrešnom smjeru, nisu efikasne jer se svode na komentare upućene nekom drugom, a ne nude se rješenja. Rad parlamenta mora da se više osloni na stručnost, a pogotovo ljudi koji rade u službi Narodne skupštine – rekao je Čubrilović.

Govoreći o djelovanju poslanika opozicije i vladajuće koalicije, Čubrilović je rekao da svako bira način kako će se predstaviti javnosti.

Opozicija bira svoje metode, a vlast svoje. Posljednji izborni ciklus pokazao je još jednom da građani daju podršku vladajućim strankama – rekao je Čubrilović za “Večernje novosti”.

On je istakao da međusobne uvrede poslanika mogu postati zaštitni znak samo onih koji ih iznose u Narodnoj skupštini.

Nikako ne možemo reći da su uvrede zaštitni znak Narodne skupštine – naglasio je Čubrilović.

On je dodao da Narodna skupština Srpske gubi mnogo vremena zasjedajući u plenumu, a ništa značajno time ne dobija.

Ali nije tačno da je izgubila na svom uticaju ili zakonodavnoj moći. Funkcionišemo i radimo po svim tačkama koje dolaze na dnevni red – naveo je on.

Čubrilović je prvu godinu rada ovog saziva Narodne skupštine ocijenio pozitivnom, navodeći da je u prva tri kvartala usvojeno 45 zakonodavnih akata i 31 tematska cjelina.

Mi smo jedini parlament u BiH koji funkcioniše i usvaja zakone, što dovoljno govori o tome na kom nivou su institucije Srpske, a na kojem drugi – rekao je on.

Čubrilović je istakao da još nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu parlamenta o deklaraciji SDA.

Odgovor na deklaraciju SDA je potreban jer se ona naslanjana islamsku deklaraciju Alije Izetbegovića i nema nikakve razlike u ciljevima, a najvažniji cilj je da Bošnjaci u BiH donose odluke kako hoće bez saglasnosti druga dva naroda“, naglasio je Čubrilović. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider