Čubrilović: Institucije Srpske nesmetano funkcionišu

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas, u razgovoru sa zamjenikom visokog predstavnika u BiH Marijanom Berec, da svi organi vlasti i institucija Srpske nesmetano funkcionišu u skladu sa Ustavom i zakonom.

Čubrilović je naglasio da je Narodna skupština Republike Srpske i prošle godine bila najefikasniji parlament u BiH, saopšteno je iz Narodne skupštine.

On je izrazio uvjerenje da će Program rada Narodne skupštine Srpske za tekuću godinu biti donesen na vrijeme i prilagođen obavezama koje će narodni poslanici imati za vrijeme procesa održavanja lokalnih izbora.

Čubrilović je dodao da je u toku izrada teksta izmjena Poslovnika o radu, po uzoru na poslovnike parlamenata zemalja u okruženju s ciljem efikasnijeg rada Narodne skupštine Srpske.

Čubrilović i Berecova, koji su razgovarali o aktuelnim političkim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH, posebno o radu parlamenata u BiH, saglasili su se da formiranje Savjeta ministara i početak aktivnog rad Parlamentarne skupštine BiH predstavlja značajan demokratski iskorak u ispunjavanju obaveza u okviru evropskih integracija.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider