Čubrilović: Dodik je u pravu, njegov zahtjev je opravdan

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je opravdan zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

Mislim da je Dodik i ovaj put u pravu – rekao je Čubrilović.

Na dvodnevnoj plenarnoj sjednici Ustavnog suda BiH je koja počela danas biće razmatran zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH naveo je da je razlog za upućivanje ovog zahtjeva činjenica da navedeni Zakon nije u skladu sa članom jedan stav šest Ustava BiH u kojem se kaže da “o simbolima BiH odlučuje Parlamentarna skupština, a potvrđuje ih Predsjedništvo”.

U zahtjevu, koji je Dodik podnio 7. novembra prošle godine, navodi se da je Parlamentarna skupština BiH 2004. godine usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, ali da on nije potvrđen od Predsjedništva BiH iz čega proizilazi da nije u skladu sa Ustavom BiH, odnosno da prilikom njegovog donošenja nije ispoštovana Ustavom propisana procedura iz citiranog člana jedan stav šest Ustava BiH. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider