Bivši ministar prosvjete ostaje iza rešetaka

Izvor: Nezavisne novine

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Nezavisne novine

Vrhovni sud Republike Srpske za još mjesec produžio je pritvor bivšem ministru prosvjete Republike Srpske Nenadu Suziću (69), osumnjičenom za seksualno zlostavljanje četrnaestogodišnje djevojčice.

Kako “Nezavisne” saznaju, Suziću je pritvor produžen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, ali i zbog težine krivičnog djela i bojazni bi puštanje na slobodu dovelo do uznemirenja javnosti.

Suzić je uhapšen 5. juna zbog sumnje da je obljubio djevojčicu s kojom je ostao nasamo u kući, a u pritvoru se nalazi od 7. juna. Cijeli slučaj prijavili su roditelji žrtve nedugo nakon nemilog događaja. Uznemirena djevojčica roditeljima je ispričala da ju je Suzić, koji im je komšija i dobro ga poznaju, napastvovao. Suzić je u to vrijeme bio zaposlen kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a  suspendovan je nakon što mu je određen pritvor.

  1. Ovaj covjek je bio moj prof.na fakultetu. Divan covjek i veliki profesionalac … Ovo je meni strasno i ne mogu da vjerujem u ovo.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider