Za četiri mjeseca 160 zahtjeva za državljanstvo Srbije

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Region

Foto izvor: N.N.

Konzularna kancelarija Srbije u opštini Modriča za četiri mjeseca primila je 160 zahtjeva za državljanstvo Srbije, izjavio je danas pomoćnik ministra spoljnih poslova za konzularne i pravne poslove Srbije Aca Jovanović.

Predstavnici Generalnog konzulata Srbije iz Banjaluke svakog drugog mjeseca, kako je dogovoreno sa rukovodstvom Modriče, dolaze u konzularnu kancelariju u kojoj primaju zahtjeve za prijem u državljanstvo Srbije i druge zahtjeve od građana iz ovog dijela Republike Srpske – rekao je Jovanović novinarima u Modriči nakon sastanka sa načelnikom ove opštine Mladenom Krekićem.

On je istakao da je otvaranje i rad konzularne kancelarije najbolji primjer realizacije specijalnih paralelnih veza Srbije i Republike Srpske.

Jovanović je rekao da se na ovaj način otvara mogućnost i za druge vidove saradnje lokalne uprave Modriča sa institucijama Srbije.

Krekić je naglasio da je otvaranjem kancelarije Generalnog konzulata Srbije iz Banjaluke u Modriči na Vidovdan – Dan opštine, otvorena mogućnost saradnje u oblasti kulture, sporta i privrede.

Već je uspostavljena saradnja kulturno-umjetničkih društava i sportskih klubova Modriče sa klubovima i organizacijama u Srbiji – rekao je Krekić nakon sastanka kome je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Krekić je podsjetio da su građani Modriče posebno ponosni na Aleksandra Okolića, reprezentativca Odbojkaške reprezentacije Srbije i svjetskog prvaka koji je ponikao u Odbojkaškom klubu “Modriča”.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider