Vučićeva posjeta Crnoj Gori na Badnji dan – gest ohrabrenja Srbima

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Region

Foto izvor: Sputnik / Dejan Simić

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da će prisustvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Badnji dan u Crnoj Gori pružiti ohrabrenje tamošnjim Srbima.

Anđelković je ocijenio da bi ta posjeta trebalo da bude “cjelovita akcija” jer bi država trebalo da internacionalizuje taj problem i da se obrati UN, OEBS-u i ostalim međunarodnim organizacijama kako bi ukazala na protivpravne nasrtaje na imovinu Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i na prava Srba.

U suprotnom, ovaj gest neće biti dovoljan – rekao je Anđelković za Večernje novosti.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Momčilo Vuksanović očekuje da će veliki broj građana dočekati Vučića i navodi da su Srbi u Crnoj Gori tu posjetu očekivali i ranije.

Važno je da predsjednik Srbije posjeti svoje sunarodnike baš u momentu kada se borimo za očuvanje sopstvenog identiteta i zajedništva sa našim sunarodnicima u regionu i za očuvanje SPC – rekao je Vuksanović.

Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je da je riječ o značajnom događaju jer je to prvi Vučićev dolazak u Crnu Goru od kada je na najvišim državnim funkcijama.

Nema dileme da će grad u koji bude došao predsjednik Srbije na Badnji dan znati da pošalje snažnu poruku dobrodošlice i pokaže da neraskidive bratske veze između Crne Gore i Srbije niko ne može da ugrozi – poručio je on.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić putuje u posjetu Crnoj Gori uz blagoslov njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Blagoslov je dobio tokom njihovog nedavnog susreta kada su razgovarali o situaciji u Crnoj Gori, nakon usvajanja u Skupštini Crne Gore Zakona o slobodi vjeroispovjesti, koji je protiv interesa SPC i Srba u Crnoj Gori.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider