Vučić odlučio: Ana Brnabić mandatar

Izvor: redakcija/rts.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Region

Foto izvor: rts

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na konferenciji za medije da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ana Brnabić ušla je u aktuelnu Vladu kao nestranačka ličnost i obavljala je funkciju ministarke državne uprave i lokalne samouprave.

 Predsjednik Vučić je na konferenciji rekao da nije bilo lako donijeti odluku dodajući da je tako odlučio u skladu sa idejom da radom i energijom Srbija nastavi da donosi dobre rezultate.

Prema njegovim riječima, neophodna je puna disciplina u trošenju novca.

“Vrijeme je da građani Srbije bolje i više osjete napredak ostvaren u prethodnom periodu, što će se osjetiti povećanjem plata u javnom sektoru i penzija za naše najstarije”, naglasio je Vučić.

Predsjednik je napomenuo da je neophodan kontinuitet jer se politika Srbije ne mjenja iz godine u godinu, ističući da je Srbija obezbjedila veće poštovanje sa svih strana svijeta.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da će biti određenih izmjena u Vladi, te da će možda biti jedno ili dva ministarstva više, i napomenuo da će se detalji znati tokom vikenda.

Brnabićeva će u narednom periodu biti na čelu nove Vlade Srbije – 15. po redu od 1990. godine, kada je u Srbiji uvedeno višestranačje.

Kako je najavljeno, Brnabićeva bi trebalo da pred poslanicima predstavi ekspoze 21. juna, dok će nova vlada, najvjerovatnije, zakletvu položiti 22. juna.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider