Veličanstven doček vladike Јoanikija u Đurđevim stupovima (VIDEO)

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Region

Veliki broj građana dočekao je vladiku Јoanikija u manastiru Đurđevi stupovi.

Vladika Јoanikije se obratio okupljenim građanima i poručio da ova podrška njemu je podrška Crkvi i vjeri. On je kazao da vlast koristi nečiste i sramne metode protiv djece.

Ratuju sa djecom i sa omladinom. Prebijaju djecu i omladinu. Svoje nečiste i sramne metode koriste protiv omladine. Sram ih i stid bilo za ono prebijanje djece – rekao je vladika.

On je upitao kakva je to vlast koja decenijama ratuje sa Njegošem i njegovim grobom, a sada je krenula da ratuje i sa Svetim Vasilijem Ostroškim.

Ali, draga braćo i sestre, oni koji misle da će poniziti našu vjeru, njih će poniziti Gospood Bog – poručio je vladika Јoanikije.

Vladika već 20 godina stoluje u manastiru Đurđevi stupovi, sedištu drevne eparhije Budimljanske, sada Budimljansko-nikšićke. Za to vreme episkop Јonikije je stekao veliku ugled svojom duhovnom misijom i radom na duhovnom oporavku ovog kraja, Vasojevića, Srba, ali i celokupnog pravoslavlja.

Tamničenje episkopa Јoanikija teško je palo Berancima. Za vreme dok je bio u zatvoru u Nikšiću u Beranama su organizovane protestne šetnje podrške.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider