U Torlaku počela proizvodnja ruske vakcine

Izvor: sputniknews.com

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 month u

Region

Foto izvor: REUTERS/Dado Ruvic

Na institutu Torlak je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona “Sputnjik” i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

RFPI i Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona “Sputnjik” u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi “Sputnjik”. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima – saopštili su u fondu.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.  

U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta Torlak u Srbiji je u kratkom roku uspješno pokrenuta proizvodnja vakcine “Sputnjik”. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu – izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsjetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmjere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider