Tači planirao Hapšenje patrijarha Irineja, sve osujetio KFOR

Izvor: Kurir.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 years u

Region

Foto izvor: Tanjug

Predsjednik tzv. Republike Kosovo Hašim Tači suočio se sa ozbiljnom pretnjom KFOR-a da će završiti sa lisicama na rukama, ukoliko se patrijarhu Irineju nešto dogodi prilikom njegove posjete Kosovu i Metohiji.

Kako saznaje portal Espreso.rs iz izvora bliskih Prištini Hašim Tači spremao je sa grupom ekstremista bliskih njemu, koji su inače dio tzv. Vojske Kosova, da izazove incidente tokom posjete patrijarha Irineja Kosovu i Metohiji, aprila ove godine.

“Tači je želeo da izazove incidente prilikom posjete patrijarha Irineja Kosovu. Time je želio da isprovocira srpsko stanovništvo i izazove haos na sjeveru i da ROSU naoružan upadne na tu teritoriju i zauzme je”, otkriva sagovornik.

Prema njegovim riječima KFOR je saznao za ovakve planove i osujetio ih je.

“Jasno su stavili do znanja predsedniku tzv. Kosova da imaju mandat da i njega uhapse i da nikakvu eskalaciju sukoba na Kosovu neće dozvoliti”, kaže sagovornik Kurira.

On naglašava da je sve bilo organizovano i da je bukvalno u minut do dvanaest čitava akcija stopirana.

“Naredba za stopiranje svega došla je direktno iz kabineta Hašima Tačija”, kaže nam naš sagovornik.

Podsjetimo početkom aprila patrijarh srpski Irinej posjetio je Kosovo, Peć, Pećku patrijaršiju (gdje je i trebao napad da se izvede), kao i Visoke Dečane i razgovarao sa igumanom Savom Janjićem.

Patrijarh Irinej posetio je Kosovo i, kao i više puta dosad, podsetio da je “Kosovo srpski Jerusalim” i prvi put se javno usprotivio ideji podele Kosova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider