ROSU se povlači sa sjevera KiM; Pretukli 100 Srba u Zubinom Potoku; Šok-bombe, pucnji i prevrnuti automobili, ovako su specijalci razbijali barikade u Zubinom Potoku (FOTO)

Izvor: SrpskaInfo

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Region

Foto izvor: Сандра Добрић/Facebook screenshot

Nakon što su pripadnici ROSU jutros ušli u Zubin Potok, došlo je do pucnjave blizu improvizovanih barikada koje je postavilo uplašeno stanovništvo.

Snimci sa lica mjesta, koji su objavljeni na društvenim mrežama, prikazuju momente probijanja barikade i pucnjavu, kao i situaciju nedugo nakon bacanja šok-bombi i rušenja barikada.

Prema poslkednjim informacijama, specijalne jedinice kosovske policije napustile su područje Zubinog Potoka posloke operacije koja je trajala više od pet sati.

ZUBINPOTOK SPECIJALNE JEDINICE AKCIJA/TANJUG

– Tokom akcije uhapšeno je pet osoba, tukli su lokalne Srbe, pretresali kuće, lomili i pravili štetu – rekao je Tanjugu lokalni policijski zvaničnik, koji kaže da građani sada utvrđuju razmjere pričinjene štete.

Kako je dodao, šteta je vidljiva, jer su pripadnici specijalne policije uništavali vozila parkirana pored puta kojim su se oni kretali, a tokom pretresa u nekim kućama takodje su lomili sve na šta bi naišli.

– Na desetine automobila je bilo pred puta. Ta, ne policija, već horda, je lomila, sjekla gume, lim, vadila stakla. To je iživljavanje. Oko dvadeset vozila je oštećeno hira radi – rekao je za Tanjug taj policijski zvaničnik.

U tri kuće su vršili pretres i takođe su lomili i pravili štetu.

Oko deset časova prema izvorima Blica sa lica mjesta, barikada u Zubinom Potoku je probijena, što je praktično omogućilo pripadnicima ROSU da uđu u Zubin Potok.


Twitter / BIRN

Dok je trajao ‘proboj’ barikade pucnji su se čuli gotovo konstantno sa kraćim prekidima.

Više od sat vremena pucalo se iz različitog naoružanja.

U Zubinom Potoku uhapšen je komandir policijske stanice.

Praktično pripadnici Rosu sada su u sve četiri srpske opštine na sjeveru.

Pripadnici specijalnih jedinica policije samoproglašenog Kosova u Zubinom Potoku su brutalno pretukli oko 100 lokalnih Srba, pošto su probili barikade u mjestu Varage, saznaju beogradske Večernje novosti.

Prema saznanjima lista, policajci su demolirali kafanu “Radič polje” u kojoj su kundacima tukli goste, među kojima je bilo staraca.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider