RAZBIJAJU AUTOMOBILE I OBJEKTE Do sada uhapšeno više od 30 osoba u akciji policije Kosova

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Region

Foto izvor: AP/Bojan Slavković

Na širem području Kosova i Metohije do sada je uhapšeno više od 30 lica koja su u proteklih mjesec dana pratili policijski inspektorati, saopšteno je iz Kosovske policijske službe (KPS).

U saopštenju se navodi da je u Prizrenu uhapšeno sedmoro osumnjičenih za kriminalne radnje i krijumčarenje robe bez carinskih deklaracija, od kojih dva visoka policijska službenika i četvorica carinika.

Iz kosovske policije Srni je rečeno da je akcijom obuhvaćeno više desetina osumnjičenih pripadnika KPS-a, carinskih službenika i osoba koja su se bavila trgovinom robom bez carinskih i drugih deklaracija.

Iz policije su demantovali da je bilo ko od uhapšenih osumnjičen ili se dovodi u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, kao i ubistvom kosovskog policajca Envera Zumberija 2011. godine kako su prenijeli pojedini mediji.

– Akcijom koja traje od jutros obuhvaćene su isključivo osobe umiješane u kriminalne radnje. U akciju hapšenja osumnjičenih uključeno je oko 400 pripadnika Kosovske policijske službe – kažu u kosovskoj policiji.

Iz policije tvrde da se akcija odvija na širem području Kosova i Metohije uključujući južnu Mitrovicu i sve četiri opštine na sjeveru Kosova.

Razbijali ugostiteljske objekte

Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije – ROSU u selu Varage u Zubinom Potoku napravili su veliku štetu na privatnim automobilima i ugostiteljskim objektima.

Prema riječima očevidaca, specijalci su kundacima razbijali šoferšajbne na vozilima i stakla na ugostiteljskim objektima, prenose beogradski mediji.

Na putu su ostaci šok bombi ispaljenih na okupljene Srbe, a pripadnici ROSU idu prema Zubinom Potoku.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider