Priština: Pritvor do mjesec dana za 11 uhapšenih Srba

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Region

Foto izvor: Novosti.rs

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor do mjesec dana za 11 Srba koji su uhapšeni u akciji kosovske policije 28. maja, izjavio je jedan od branilaca uhapšenih Nebojša Vlajić.

Vlajić je napomenuo da je pritvor produžen za ukupno 30 osumnjičenih, među kojima je, pored 11 Srba, 16 Albanaca i tri Bošnjaka.

On je rekao da im je, prema odluci suda, pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, kao i da ne bi uticali na svjedoke i ometali tok istrage, prenose beogradski mediji.

Vlajić je naveo da u ponedjeljak, 3. juna, ističe rok za žalbu i da će tada advokati osumnjičenih dostaviti žalbe sudu.

Prema njegovim riječima, cijela grupa je uhapšena zbog sumnje da su njeni pripadnici “djelovali kao organizovana kriminalna grupa koja se bavila krijumčarenjem, izbjegavanjem plaćanja carina i poreza, primanjem i davanjem mita”.

Vlajić je istakao da šestoro Srba iz Zubinog Potoka, koji su pušteni iz policije, nema veze sa ovim postupkom, već da su bili privedeni zbog ometanja pravde, odnosno pokušaja da spriječe kosovsku policiju da uhapsi osumnjičene.

Hapšenje je obavljeno 28. maja kada su naoružani pripadnici ROSU upali na područje četiri srpske opštine na sjeveru Kosova.

Generalni direktor kosovske policije Rašit Ćeljaj rekao je taj dan na konferenciji za novinare u Prištini da je akcija sprovedena na širem području Kosova i da je uhapšeno 19 policajaca – 11 Srba i po četiri Albanca i Bošnjaka.

– Među uhapšenima su tri narednika Kosovske policijske službe i jedan kapetan KPS-a – rekao je Ćeljaj, te naveo da su u akciji zaplijenjeni oružje, tehnička oprema i znatan iznos novca.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider