Patrijarh Irinej najavio mogućnost anatemisanja Đukanovića (VIDEO)

Izvor: in4s.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Region

Foto izvor: Tanjug

Ono što sada čini, i nagovještava da će da čini predsjednik Crne Gore, izaziva čuđenje cijelog svijeta, i ta djela koja se najavljuju, čine da se svi vladari crnogorski, Sveti Petar, Petar Drugi, Knjaz i kralj Nikola prevrću u grobovima, istakao je patrijarh srpski Irinej.

– Neka mu da Bog uma da razmisli šta čini, i da ne zasluži prokletstvo i osudu cijelog srpskog naroda, i Srpske pravoslavne crkve – rekao je patrijarh sprski Irinej, i na taj način najavio mogućnost anatemisanja Mila Đukanovića.

Patrijarh Irinej upozorio je da bi Đukanović mogao biti anatemisan odnosno predat prokletstvu, kao što je to Miraš Dedeić.

– Ono što sada čini, i nagovještava da će da čini predsjednik Crne Gore, izaziva čuđenje cijelog svijeta, i ta djela koja se najavljuju, čine da se svi vladari crnogorski, Sveti Petar, Petar Drugi, Knjaz i kralj Nikola prevrću u grobovima svojim – istakao je patrijarh.

On je istakao da je onaj koji ratuje protiv Crne Gore, protiv i Srba u Crnoj Gori.

Patrijarh je poručio da je Đukanović sada na tronu svojih predaka i da čini ono što ni Turci za pet vijekova nisu.

– Turci nisu atakovali na crkvenu imovinu, ni komunisti nisu to činili, ali došao je Crnogorac da uništi Sprsku crkvu u Crnoj Gori, koja je stvorlila Crnu Goru, bez koje Crna Gora ne bi ni postojala – dodao je patrijarh Irinej.

 On je poručio da Đukanović oduzima vjekovnu imovinu Srpske crkve i srpskog naroda.

– Neka mu da Bog uma da razmisli šta čini, i da ne zasluži prokletstvo i osudu cijelog srpskog naroda, i SPC. To što čini, to niko ne razumije – naglasio je patrijarh Irinej.


Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider