Od nedjelje prvi put direktni voz Zvornik-Beograd

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Region

Foto izvor: RTRS

“Železnice Srbije” uvode prvi put polazak od Beograda do Zvornika, od nedjelje, 15. decembra, kada stupa na snagu novi red vožnje.

Vozovi “Železnica Srbije” krenuli su preko Drine nakon završetka rekonstrukcije pruge Šabac-Loznica, kada je produžena linija od Rume do Zvornika, ali se prvi put uvodi linija iz stanice Beograd centar, tako da će, osim Zvornika, direktnu šinsku vezu sa Beogradom imati i Šabac i Loznica.

Polazak iz Beograda je u 14.02, a dolazak u Zvornik u 18.14 časova, saopšteno je iz Akcionarskog društva za željeznički prevoz putnika “Srbija Voz”.

Polazak iz Zvornika za Beograd je u 7.20 časova, a u Beograd će stizati u 11.46 časova.

U povratku voz će kretati iz stanice Beograd centar u 14.02 časa i stizati u Zvornik u 18.14 časova.

U nedjelju stupa na snagu novi red vožnje koji će važiti do 12. decembra 2020. godine, najavilo je danas preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije”.

Po novom redu vožnje u putničkom železničkom saobraćaju svakodnevno će biti 353 voza na međunarodnim i domaćim relacijama.

U saopštenju se ističe da, dok je u putničkom željezničkom saobraćaju u Srbiji i dalje samo jedan operater – državna kompanija “Srbija voz”, u robnom transportu, osim državne kompanije “Srbija kargo”, već posluje šest prevoznika, ali i još tri kompanije koje željeznički transport obavljaju samo za sopstvene potrebe.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider