Neregularnosti na više desetina biračkih mjesta na Kosmetu

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Region

Foto izvor: ATV

Na više desetina biračkih mjesta na Kosovu i Metohiji primijećene su neregularnosti, saopšteno je iz nevladine organizacije „Demokratija u akciji“, čiji aktivisti prate vanredne parlamentarne izbore.

Najviše propusta se odnosi na nemogućnost birača da pronađu svoje ime u biračkom spiku, zatim na glasanje uz pomoć pratioca, dovoženje birača do biračkih mjesta i na „sve veće pritiske na birače“.

Iz ove organizacije kažu da će o svemu ovome naknadno iznijeti podatke.

Pojedini Srbi u Metohiji, koji su na prethodnim izborima bili u biračkim spiskovima, danas su imali problema da ostvare svoje pravo i glasaju, jer članovi biračkih odbora nisu mogli da ih pronađu u spiskovima.

Srbi koji su na ranijim glasanja bili na biračkom spisku i koji žive u opštini Klina, u selima Vidanje i Bica, imaju velikih problema, jer ih trenutno nema na biračkim spiskovima – rekao je za Prvu televiziju predsjednik privremenog organa Opštine Klina Božidar Šarković.

Prema podacima Centralne izborne komisije, do 11.00 časova na izbore je izašlo 9,64 odsto upisanih u birački spisak, što je za 25.000 birača više u odnosu na izbore 2017. godine.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider