Mitropolit Ilarion: Đukanović krenuo protiv sopstvenog naroda

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 months u

Region

Foto izvor: Sputnik/Aleksandar Milačić)

Portparol Ruske pravoslavne crkve mitropolit volkonski Ilarion smatra da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović krenuo protiv sopstvenog naroda i da pravi veliku grešku time što pokušava da formira sopstvenu crkvu.

Mitropolit Ilarion je konstatovao da Srpska pravoslavna crkva /SPC/ u Crnoj Gori nije neka strana organizacija već crkva crnogorskog naroda.

Ako Đukanović koji, koliko znam, nije kršten i ateista je, pokušava da formira sopstvenu crkvu, pravi veliku grešku – rekao je mitropolit ilarion za Televiziju Rusija 24.

Pritvaranje i sva ostala dešavanja u vezi sa pritvaranjem vladike budimljansko-nikšićkog Јoanikija, mitropolit Ilarin je nazvao progonom, a pozivanje crnogorskih vlasti na sanitarna ograničenja zbog pandemije podmuklim, prenio je “Sputnjik”.

Kršenje mjera nije bilo na savjesti Crkve – ona nije organizovala proteste, već na savjesti onih koji su izazvali takvu situaciju, pre svih na Milu Đukanoviću – naveo je ruski mitropolit.

On je podsjetio na predsjednika Ukrajine Petra Porošenka, koji je pokušao da odigra na kartu Crkve da bi sakupio poene u predizbornoj kampanji, ali ga je ta avantura dovela do sramotnog poraza na izbrima, te je siguran da i Đukanovića čeka ista sudbina, ako ne revidira svoj stav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider